Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Δημοσίευσε εδώ τις δημιουργίες σου!!!

Πρόσθεσε φωτογραφίες και περιγραφή του τρόπου κατασκευής της δημιουργίας σου για να δώσεις ιδέες και τρόπους ώστε και άλλοι να σε μιμηθούν.

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα τρόπο σχετικά με το πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε όμορφα και να δώσουμε ένα μοντέρνο ύφος στα παλιά και βαρετά έπιπλά μας. Για παράδειγμα ένα μικρό τραπεζάκι ή ένα ράφι, ή ότι άλλο εσείς θέλετε.
    Η ιδέα είναι η εξής. Κολλάμε ταπετσαρία σε μια ή περισσότερες πλευρές του επίπλου. Τώρα θα μου πείτε θα πάω να αγοράσω ταπετσαρία για ένα κομμάτι 50cm x50cm? Όχι δεν αξίζει τον κόπο ούτε τα χρήματα.
    Τώρα λοιπόν θα σας δώσω ένα πολύ οικονομικό τρόπο να έχετε την ταπετσαρία της αρέσκειας η οποία θα είναι και ΑΔΙΑΎΒΟΧΗ.
    Υλικά που θα χρειαστείτε: Έγχρωμος εκτυπωτής, αυτοκόλλητες κόλες χαρτί Α4, ψαλίδι, ξυραφάκι-κοπίδι, κόλα γενικής χρήσης αυτή που αραιώνεται με νερό πχ Atlacol (προσοχή να είναι αδιαφανή κρυσταλιζε όταν στεγνώνει)

    Ας εξηγήσω τι εννοώ:
    Ψάχνουμε στο internet για εικόνες ή ταπετσαρίες που μας αρέσουν (καλό είναι να τις βρούμε σε μεγάλη ανάλυση).
    Τις εκτυπώνουμε στις αυτοκόλλητες κόλες (αν χρειαστεί και σε 2 ή παραπάνω κόλλες ) αφού πρώτα έχουμε μετρήσουμε τις επιφάνειες του επίπλου που θέλουμε να καλύψουμε.
    Τις κολλάμε με προσοχή στο έπιπλό προσέχοντας να μην δημιουργηθούν οι λεγόμενες φουσκάλες. Αν κάτι εξέχει το κόβουμε με ένα ξυραφάκι στη συνέχεια για να γίνει όλο αυτό ανθεκτικό και να αντέχει στην υγρασία, περνάμε μια στρώση αραιωμένη κόλλα με νερό (πχ. Atlacol) το αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσει (3-4ωρες) με ένα πινέλο και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 με 3 φορές.
    Έτσι θα έχουμε αδιάβροχη ταπετσαρία στα έπιπλά μας.
    Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

free counters